WEBSHOPS

Spotlight: Bohemian babyschoentjes van MOX Baby Shoes

Waar vind je nou nog unieke babyschoentjes? Ik heb weer een onwijs leuk en origineel merk gevonden die ik graag met jou wil delen. Het merk MOX Baby Shoes maakt one-of-a-kind moccasins met een bohemian look.


Site: www.moxbabyshoes.com
Product: Moccasins babyschoentjes van 0 tot 1 jaar
Style: Bohemian (IKAT textile)
Shipping: Worldwide (gratis in NL)
Levertijd: 2 tot 4 dagen
Social Media:
Facebook: @moxbabyshoes
Instagram: @moxbaby

Nog zo’n leuke instagram vondst

Bij het zoeken naar nieuwe leuke babyschoentjes op instagram kwam ik dit leuke merk tegen. Jammer dat ik deze nu pas tegen kwam want toen mijn dochtertje net geboren was wilde ik deze heel graag hebben. Maar misschien heb jij wel een baby tot 1 jaar waar deze schoentjes ook geweldig bij zouden staan. Het zijn niet alleen hele “leuke” moccasins maar ze zijn ook nog eens gemaakt van een bijzondere stof.

MOX Babyschoentjes

MOX genoemd naar de moccasin schoenen is opgezet door Jolien. Door haar interesse voor mode en een bijzondere stof uit Indonesië genaamd “IKAT”, wilde Jolien graag een product ontwikkelen van deze stof. Na de geboorte van haar nichtje was het een logische stap dat Jolien een babyproduct zou maken. Dit zijn de MOX babyschoentjes gemaakt van de IKAT stof geworden.

Jolien is zelf naar Bali gereisd om een bedrijf te vinden die de schoentjes kan maken. Uiteraard waren de eerste samples niet perfect maar na wat aanpassingen is dit nieuwe product ontstaan. Hele mooie en vrolijke babyschoentjes.

One of a kind babyschoentjes

Elk schoentje is verschillend dat komt door de patroon van de stof, deze zal nooit precies het zelfde zijn.
De MOX schoentjes hebben een leren zool met een vilt gestoffeerde binnenzool en zijn gedecoreerd met de traditionele IKTAT stof.
Ze hebben een Bohemian look en zijn op dit moment nog in 8 verschillende kleuren en patronen te krijgen.
En een leuk extratje je ontvangt de schoenen in een mooi zakje dat perfect bij de stijl van de schoentjes past.
De schoentjes zijn alleen nog verkrijgbaar via de webshop van MOX Baby Shoes.

De IKAT stof

Ikat is een techniek waarmee de stof van patronen/motieven word voorzien. Het is een oude techniek die niet veel meer gebruikt word. Op haar website verteld Jolien dat deze stof in de indonesische cultuur niet alleen een functionele rol heeft maar ook symbolisch is. Het heeft bijvoorbeeld een belangrijke rol bij bruidsschatten en kan vaak gebruikt worden als ruilmiddel. Daarbij is de stof een teken voor rijkdom en prestatie.

TIP: Erg leuk om ook af en toe de blog te bekijken, er staat een mooi verhaal over het ontstaan van deze schoentjes.

Ga jij de MOX kopen voor je baby? Ik ben erg benieuwd wat je er van vindt. laat het weten in een reactie hieronder of op social media.

Ciao ciao,
Laurel

Meer leuke babyschoentjes neem dan nog even een kijkje in onze shop.

Leave a Comment