BLOG Inspiratie

Het inrichten van de babykamer, inspiratie nodig?

Er is een baby op komst! Yes, je mag de babykamer inrichten. Je kunt de komende maanden rustig op zoek naar alle spulletjes voor het kamertje.
Heerlijk alle spulletjes bij elkaar zoeken en combineren. Ga jij voor een bepaald thema? of een bepaalde stijl? Of ga jij juist voor de laatste trends? Een ideale babykamer is natuurlijk voor iedereen anders, het is maar net wat jij mooi, prettig en belangrijk vind voor je zelf maar ook voor je kindje.

Babykamer thema, stijl of trends?

Ik ben zelf geen natuurtalent in het maken van combinaties maar ik weet wel heel goed welke stijl ik leuk vind. Al snel wist ik dat ik geen roze kamer wilde voor mijn dochtertje, niet omdat ik de kleur roze niet leuk vind ( in tegendeel ) maar omdat ik het een beetje cliché vond. Overigens haalde ik steeds meer roze in huis toen mijn dochtertje eenmaal geboren was.
Ik had er voor gekozen om mint als accentkleur te gebruiken. Ik ben dol op pastel kleuren maar wilde het kamertje wel een beetje stoer houden dus vandaar de mint kleur. De rest van het kamertje heb ik wit gehouden, zowel de muren als de meubels.
Ondertussen is mijn dochter alweer van een ledikant naar een peuter bed gegaan ( met 20 maanden oud ), wat echt een groot succes is! Maar hierdoor hebben we het kamertje wel alweer moeten aanpassen en is deze nu eigenlijk erg saai. Ik ben dus weer inspiratie op aan het doen om het kamertje wat op te leuken en ik ben op zoek naar nuttige spullen.

Babykamer

Babykamer inspiratie

Veel inspiratie doe ik op via socialmedia ( echt de leukste baby- en kinderkamertjes komen er voorbij! ).
Helaas staat hier niet altijd bij vermeld waar de verschillende spulletjes te koop zijn. Ook de verschillende webshops die allerlei leuke producten aanbieden zoals KidsWithFlair, Limango en PSikhouvanjou zijn inspirerend maar ik vind het fijn om volledig ingerichte kamertjes te zien en daar de producten uit te pikken die ik leuk vind.
Gelukkig heb ik er weer een nieuw inspiratiebron bij, namelijk de Wehkamp.
Op de website van de Wehkamp zijn verschillende super leuke babykamer stijlen te vinden. En echt super handig want alle producten die ter inspiratie getoond worden zijn te koop bij de Wehkamp. Dan hoef je dus niet op zoek te gaan naar de leuke producten en je hebt in één keer alles in huis! Super handig!

null

null

Babykamerstijlen

Op dit moment toont de Wehkamp vier verschillende babykamerstijlen:

  • Stoer: Zwart en grijs zijn echt de accentkleuren met stoere accessoires.
  • Zoet: Een klassiek sierlijke kamer met de accentkleur roze gebruikt in de accessoires.
  • Trendsetter: Een vrolijke kamer met veel kleur (oker geel is nu echt super hip!) en moderne meubels.
  • Dierenvrienden: Een echte dieren kamer met de nadruk op hout en dieren! Toch ook wel een stoere kamer!

null

null

 

Welke babykamerstijl past er het beste bij jou en je kindje? Ik vind heel veel producten van de verschillende kamertjes eigenlijk wel heel erg leuk maar als ik een babykamerstijl zou moeten kiezen zou ik gaan voor “Stoer” ik hou wel van een strakke kamer maar toch gezellig.

Laten we hopen dat er nog meer Babykamerstijlen bij komen op de Wehkamp site, wellicht ook gericht op het seizoen?! Dat moeten we nog even afwachten, ik heb niet kunnen vinden of er nieuwe babykamerstijlen bij komen.


Veel shop plezier!
En laat het mij weten als jij ook een leuke website hebt gevonden waar inspiratie opgedaan kan worden!
Ik vind het ook leuk om jullie kamertjes als inspiratie te zien tag mij in je post op social media.

Tot snel.
Caio Caio Laurel

Leave a Comment